CertUp

Audit kmo-portefeuille registratie

Word een geregistreerde dienstverlener voor de kmo-portefeuille en maak uw diensten financieel toegankelijk voor meer klanten.

Over de audit kmo-portefeuille-registratie

Het audittraject kmo-portefeuille-registratie is een audittraject van VLAIO (Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen) dat u als opleidings- of adviesorganisatie doorloopt om geregistreerde kmo-portefeuille-dienstverlener te worden.

Dankzij die officiële registratie wordt uw dienstenaanbod financieel voordelig voor een grotere groep potentiële klanten. Tegelijk is het een bewijs dat uw opleidingen en adviezen dienen om ondernemingen vooruit te helpen en gericht zijn op de toekomstgerichte thema’s.

Die toekomstgerichte thema’s zijn:

 1. Bedrijfsstrategie
 2. Digitalisering (extra focus: cybersecurity)
 3. Duurzaamheid 
 4. Financiële geletterdheid 
 5. Innovatie 
 6. Internationalisering 
 7. Personeelsmanagement
 8. Beroepsspecifieke competenties

Uw voordelen

 • Bewezen kwaliteit: U hebt objectief bewijs van de kwaliteit van uw dienstverlening 
 • Financieel voordelig aanbod: Een grotere groep potentiële klanten profiteert dankzij subsidies van uw aanbod
 • Toekomstgerichte diensten: Met uw registratie toont u aan dat uw diensten gericht zijn op toekomstbestendig ondernemen
 • Zichtbaarheid: U wordt opgenomen in de lijst met erkende aanbieders voor meer zichtbaarheid
 • Inzichten: Dankzij een objectieve blik op uw organisatie leert u hoe u uw werking optimaliseert

Voor wie?

De kmo-portefeuille-audit is een duidelijke meerwaarde voor alle organisaties die opleidingen of advies aanbieden rond toekomstbestendig ondernemen aan kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen in het Vlaams Gewest.

Hoe verloopt de kmo-portefeuille-audit?

De auditprocedure voor de registratie als kmo-portefeuille dienstverlener verloopt in 4 fases:

fase
1

De openingsfase van het auditbezoek

De auditor maakt nader kennis met de context van uw organisatie.

fase
2

De kmo-portefeuille audit

De auditor test uw kennis van de kmo-portefeuille en gaat na in welke mate uw manier van werken overeenstemt met de norm voor de kmo-portefeuille.

fase
3

De rapportering

De auditor bundelt zijn of haar vaststellingen in een gedetailleerd rapport.

fase
4

De beoordeling

Na het auditbezoek worden het auditdossier en de vaststellingen overgedragen aan de Certificatiecommissie. Die commissie zal uw dossier analyseren en een uitspraak doen over het auditresultaat.

Het resultaat van uw kmo-portefeuille-audit wordt overgemaakt aan VLAIO, dat beslist om u officieel te registreren bij een geslaagde of voorwaardelijk geslaagde doorlichting.

Geldigheidsperiode

Een officiële registratie als kmo-portefeuille-dienstverlener door VLAIO is geldig voor een periode van 5 jaar.

Bent u voorwaardelijk geslaagd, dan moet u binnen de 6 à 12 maanden een opvolgaudit doorlopen om de registratie te behouden.

Wij laten u weten wanneer het tijd is voor uw hernieuwingsaudit, zodat u en uw klanten geen enkel voordeel missen.

Vrijstellingen

Wanneer u een nieuwe onderneming gericht op advies en/of opleiding start of wanneer uw bestaande onderneming start met opleidings- en/of adviesactiviteiten, zijn er een aantal vrijstellingen die de registratie verlichten.

Een opstartende dienstverlener is tijdelijk vrijgesteld voor de vereisten ‘Bewijs van Ervaring’ en ‘Klanttevredenheid’. Uiterlijk binnen twee jaar moet u wel een opvolgingsaudit doorlopen waarin deze vereisten getoetst worden. Onze medewerkers leggen u graag uit of u in aanmerking komt voor die vrijstellingen.

Als houder van een Qfor-certificaat of ISO-kwaliteitscertificaat hebt u ook recht op specifieke vrijstellingen tijdens de audit. Dit kan ook het geval zijn met een WSE- of ITAA-registratie.

Contacteer onze medewerkers voor meer informatie over de voorwaarden.

Waarom een kmo-portefeuille-audit met CertUp?

Dat is eenvoudig: CertUp spreekt uw taal. Al meer dan 30 jaar zijn we de vertrouwde en gespecialiseerde partner van organisaties die actief zijn in learning & consulting. We voerden al duizenden kmo-portefeuille-audits uit bij organisaties die net zoals u intellectuele diensten verlenen. 

U wil een auditbureau dat de norm voor de kmo-portefeuille als geen ander kent. Dan bent u aan het juiste adres. Het moederbedrijf van CertUp, Management Information, ontwikkelde deze norm in opdracht van het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren.

Bovendien mag u rekenen op een beproefde auditmethodiek die we ook hanteren bij Qfor-audits. U bent dus zeker van een diepgravende doorlichting die u bruikbare inzichten voor uw organisatie oplevert.
 

Wat is de kostprijs van een kmo-portefeuille-audit?

De kostprijs wordt bepaald op basis van een tijdrooster en uurprijzen die beide door VLAIO zijn vastgelegd.

Het tarief hangt onder meer af van de omvang van de activiteiten en de complexiteit van uw organisatie. 

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of simuleer deze zelf rechstreeks via de prijsberekeningsmodule.

“De kmo-portefeuille audit is op een zeer professionele manier verlopen. Een lach waar het kon, de ernst indien nodig. We hebben terechte opmerkingen en feedback gekregen. In die mate dat de audit een absolute meerwaarde is voor onze organisatie.”

ACTA vzw

“De kmo-portefeuille-audit was voor ons een verrijkend leermoment. De audit wees ons op tekortkomingen, maar tegelijkertijd gaf de audit ook een standaard mee zodat we onze organisatie en onze processen op een hoger niveau kunnen tillen. Daarnaast geeft het een externe erkenning, credibiliteit en kwaliteit aan ons merk.”

Mobiel 21

“De kmo-portefeuille”-audit zette ons aan tot reflectie. Het zet een organisatie op scherp en heeft absoluut een kwaliteitsbevordering”

Integrated Performance Training (Bram Swinnen)

“De kmo-portefeuille-audit helpt je om de puntjes op de i te zetten in je administratieve processen. Het helpt je om een duidelijke structuur aan te brengen en die aan te houden, wat een must is voor een onderneming.”

LOCO

Meer weten over de audit voor uw registratie kmo-portefeuille? Uw audit aanvragen?