Qfor Food

Wenst u opleidingen aan te bieden die gericht zijn op werknemers binnen de voedingsindustrie, dan kan u uw klanten de mogelijkheid bieden om van een financiële tussenkomst te genieten via Alimento - IPV vzw. Hiervoor dient u als opleidingsorganisatie erkend te worden door Alimento - IPV vzw. Dit kan mede door een Qfor Food of FoodScan by Qfor-certificaat te behalen.

Erkenning door Alimento - IPV vzw

Om uw organisatie door Alimento - IPV vzw te laten erkennen, zijn er twee stappen te doorlopen:

1. Een certificaat Qfor Food of FoodScan by Qfor behalen via CertUp
Het auditproces dat u zal doorlopen is afhankelijk van of u opteert voor een Qfor ClientScan of voor een FoodScan by Qfor, al dan niet in combinatie met een Qfor ProcessScan of kmo-portefeuilleaudit. Aarzel niet om met ons contact te nemen om na te gaan welke auditmethode het best aansluit bij uw noden en vragen.

2. Een overeenkomst met Alimento IPV-vzw afsluiten
Het is belangrijk dat u naast het doorlopen van één van voornoemde audits, ook een overeenkomst afsluit met Alimento IPV-vzw. Het volstaat contact met hen op te nemen telefonisch of via mail.

Het erkenningsproces

Eenmaal de overeenkomst afgesloten is met Alimento IPV-vzw, bezorgen zij u daaropvolgend de nodige informatie met betrekking tot:

  • Te vervullen voorwaarden voor het verkrijgen van subsidies via Alimento IPV-vzw
  • Verplichte vermeldingen op de factuur
  • Lijst met opleidingsadviseurs en dossierbeheerders van IPV 
     
  • Vragenlijst “ Qfor – Module Food’.

Deze vragenlijst dient u in te vullen en door te sturen, hetzij aan de auditor van CertUp in geval het een eerste Alimento IPV-vzw erkenning betreft, hetzij rechtstreeks aan Alimento IPV-vzw indien het een vernieuwing van uw erkenning betreft. Welke van beide opties u dient te volgen, zal u bij de opstart van de offerte bij CertUp meegedeeld worden. 

  • Overeenkomst opleidingsorganisatie voor op maat opleidingen. 

De ondertekende overeenkomst dient u per post aan Alimento IPV-vzw te bezorgen na het behalen van uw Qfor Food of Foodscan by Qfor. 

Bijkomende informatie over Alimento.